Hva som rører seg innen kulturfeltet i Sør-Norge

Kreative Sør

Ingvild Koksvik er sanger og låtskriver bosatt i Farsund. Hun har gitt ut to kritikerroste soloalbum; Nattåpent i 2013 og Og sangen kom fra havet i 2016, samt to tidligere plater med duoen Orvilsk og kvartetten Amherst, begge i 2010. Nytt album er snart på vei. I 2018 slapp hun dessuten EPen Songs from the Deepest Sea og singelen Sommerflukt, og i 2019 har hun så langt gitt ut singelen En av de gode. Som sanger har hun gjort en rekke konserter og turnéer i inn- og utland, som komponist og låtskriver har hun bl.a gjort flere bestillingsverk. I 2018 hadde hun arbeidsstipend som populærkomponist fra Statens kunstnerstipend. Ingvild Koksvik driver musikkproduksjonselskapet Fyrlyd AS og labelet Fyrlyd Records sammen med Lars Jakob Rudjord.

Og sangen kom fra havet ble spilt inn i Studio G Brooklyn i New York med Grammy-vinner Joel Hamilton som produsent, og blant andre Marc Ribot (Tom Waits m.m) på gitar.

Ingvild mottok Vest-Agder Fylkeskommunes kunstnerstipend i 2014. Hun har tidligere mottatt Statens kunstnerstipend (diversestipend) både som sanger og komponist. Ingvild har mastergrad fra Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor hun også har vært ansatt i forskningsprosjektet Music, Motion, and Emotion. Ingvild var styremedlem i Vest-Agder Musikkråd gjennom flere år, og drev tidligere konsertserien Fyrlyd i Farsund.